Over ons

De naam van de stichting is afgeleid van I SEE YOU, hiermee willen we uitdrukken dat we iedere jongeren zien staan. Iedere jongere uniek en belangrijk is en unieke talenten heeft.

Zo staat onze doelstelling in de statuten:

Kinderen en jongeren te ondersteunen in het groeien tot zelfredzame, gezonde, sociale en evenwichtige jongvolwassenen, die hun kwaliteiten en talenten leren kennen, ontwikkelen en deze weten in te zetten in de maatschappij .

Zelfredzaam en evenwichtig en gezond?
Jongeren zijn sterk, maar ook kwetsbaar. Het is niet vanzelf sprekend dat het goed gaat met onze jongeren. Jongeren zoeken vaak de grens op, dat is normaal, maar we kunnen ze helpen geen grenzen over te gaan waarbij ze zichzelf of anderen schade aan doen. ICU wil graag de jongeren coachen om zelf de juiste grenzen te trekken. Ook organiseren we informatie avonden om de ouders te juiste informatie te geven om hun kinderen daarbij te ondersteunen.

Sociaal, kwaliteiten en talenten in zetten.
Het is belangrijk dat de jongeren zich gezien weten, en durven zijn wie ze zijn. In een veilige omgeving kunnen ze een positief zelfbeeld ontwikkelen en hun talenten ontdekken en ontwikkelen. Zichzelf accepteren en kunnen omgaan met de uitdagingen die op hen afkomen. Doordat ze op een positieve manier naar zichzelf kunnen kijken weten ze ook op een positieve manier met hun omgeving om te gaan en de uitdagingen die op hen afkomen.
De studie gaat niet voor iedereen vanzelf, door huiswerk begeleiding kunnen we in goede samenwerking met de school de jongeren helpen nog meer uit hun studie te halen.

Jongeren krijgen tegenwoordig zoveel dingen voor hun kiezen, jongeren zijn kwetsbaar, daarom is het belangrijk dat jongeren een plek hebben waar ze zich thuis voelen, en waar ze gezien worden

Hoe zijn we begonnen?
Jeannet is in 2016 begonnen met onderzoek in de wijk, welke activiteiten zijn er en welke organisaties zijn al aan het werk? Katendrecht is een wijk die in opkomst is. Maar het jeugdwerk is nog onder belicht er zijn nog weinig activiteiten voor de kinderen en jongeren. We vinden het belangrijk om hieraan me te werken en dit samen met andere organisaties/ scholen te doen in Katendrecht. Samen staan we sterk en kunnen we meer aan! Stichting ICU vindt kinderen en jongeren belangrijk daarom willen we hier verandering in brengen.

Onze jongerenwerker.
Jeannet is onze jongerenwerker in de wijk, de kartrekker voor de activiteiten die door de stichting worden uitgevoerd. Jeannet heeft haar plek gevonden in de wijk. Ze is sinds 2016 actief in de wijk Katendrecht. Jeannet heeft veel ervaring met jongerenwerk, ze heeft een post-HBO opleiding jongerenwerk op HBO niveau altijd met jongeren gewerkt. Ze is iedere dinsdag aanwezig in het wijkgebouw en betrokken bij de verschillende ontwikkelingen in de wijk.